Circles

Cirkels zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten en zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Cirkels met Volle Maan, Meditatiecirkels, Healingcirkels, Drumcirkels, Vuurcirkels, Vrouwencirkels enz. Niet elke cirkel is daadwerkelijk een cirkel. Vaker is het een sociaal event om gezellig samen te zijn, te verbinden en soms een diep transformerend samenzijn. Verschil zit dan met name in de diepgang en de verantwoordelijkheid. Ikzelf geef één keer per maand een Open Vrouwencirkel. Daarnaast geef ik één keer per maand een Maancirkel; eentje met Volle Maan en eentje met Nieuwe Maan, welke gesloten zijn.


Open Vrouwencirkels

In deze cirkel kun je éénmalig aansluiten of meerdere keren, maar je bent niks verplicht. Er is één vrouw die de avond leidt, zorgt dat er een veilige bedding is en de avond invult. Die invulling kan verschillend zijn. Er zijn cirkels die vooral veel delen en uitwisselen; praten. Er zijn cirkels die zich vooral richten op ontspanning, lichaamswerk, verbinding, de Volle Maan en cirkels die dit combineren. Omdat er één vrouw is, die de avond leidt, voorbereidt en invult is er feitelijk geen cirkel en zou je het misschien zelfs eerder een workshop kunnen noemen. Vrouwen gaan naar deze cirkel om te ontvangen en gedragen te worden. Wanneer je nog geen of weinig ervaring hebt met vrouwenwerk is dit een laagdrempelige manier om te ervaren hoe het is met andere vrouwen samen te zijn en te delen wat er in je leeft. Iedere open cirkel is weer anders dus als je het nu net die ene keer niet fijn vond, wil het niet zeggen dat Vrouwencirkels niks voor jou zijn. De volgende keer kan het helemaal anders zijn en anders is er wellicht een andere (vrouwen)cirkel in de buurt die wel bij jou past. Voel vooral wat jij nodig hebt.


Gesloten Vrouwencirkels

In deze cirkel ga je het commitment aan om meerdere keren bijeen te komen. Dit kan een jaar zijn, een seizoen. Door het commitment aan jezelf en aan je mede-sisters, ontstaat de veiligheid om diep te gaan. Om echt in het veld van de Vrouwenkracht te stappen en haar magie te laten werken in en door jou heen. Individuele en collectieve vrouwenwonden te delen en te helen, want in iedere sister zal je een stuk van jezelf weerspiegeld zien wat mooi is en soms tegelijkertijd helemaal niet mooi is. Juist om er dan bij te blijven, dit te erkennen en herkennen kan het geheeld worden. Jaloezie, concurrentie, verraad, trauma's van onze moeders en grootmoeders, (sexueel) misbruik, heksenverbranding; je kunt het helen met je sisters. Er is weliswaar één vrouw die deze cirkel initieert; de Hoedster, maar alle vrouwen dragen zichzelf en zijn in staat om zowel te geven als te ontvangen. Hierdoor ontstaat er een echte cirkel, een magische verbinding met alle vrouwen van verleden, heden en toekomst.

Wanneer je interesse hebt in een cirkel maar niet weet welke bij jou past; bel of mail gerust . Samen kijken en voelen we, wat voor jou het meest passend is op dat moment.